Femeia …scorpion


Femeia Scorpion are o frumusete profundã, misterioasã. E fascinantã, mîndrã si perfect stãpînã pe sine,  dar are un singur regret ascuns: cã nu s-a nãscut bãrbat. Aproape cã simt furia nativelor la vederea dezvãluirii de mai sus, cãci nu existã femeie plutonianã care sã nu se considere femeie pînã în vîrful unghiilor, iar dacã tu esti îndrãgostit de o astfel de femeie probabil cã nu întelegi ce vrea sã spunã respectiva remarcã. Aceastã fatã are cu sigurantã suficientã strãlucire si este extraordinar de seducãtoare. Dar eu n-am spus cã aratã ca un bãiat si nici nu am vrut sã insinuez cã nu se descurcã de minune cu statutul ei de femeie. Doar cã, în subconstientul ei, ar prefera sã fie bãrbat. Ar avea mai putine restrictii si mai multe oportunitãti. Este singurul secret pe care-l ascunde si fatã de sine, asa cã, sã-l vadã dat în vileag, nu-i picã deloc bine. Din clipa în care fata din Scorpion va putea face diferenta între botoseii albastri si cei roz, se va resemna sã-i poarte pe cei roz, pentru cã e o adevãratã maestrã a adaptãrii perfecte la orice situatie. Dar rozul nu e culoarea ei. Adevãrata nuantã a firii ei e maroul închis, sau rosul închis, ca vinul, care nu sînt tocmai culori feminine. însã e capabilã sã te facã sã crezi cã sînt. 

Cunosc un exemplar care se preface extraordinar de bine cã e o pisicutã fragilã, pufoasã. Toarce cu atîta multumire, încît majoritatea bãrbatilor cred cã au de-a face cu o ultra-femininã nativã din Pesti. Cad în capcana ei si se trezesc prea tîrziu, mai tristi, dar mai întelepti. Nu e o pisicutã. Ea,zodia Scorpion. Femeile din Scorpion au un dispret profund pentru membrele sexului lor care esueazã în rolurile de iubitã, sotie si mamã. O plutonianã îsi va controla dorinta de a domina si va oferi o interpretare splendidã a feminitãtii, cu mult mai mult rafinament decît femeile dure din Berbec, Leu sau Sãgetãtor. Ea va face asta la începutul relatiei. S-ar putea sã existe exemple de bãrbati care au avut o surprizã neplãcutã dupã ce si-au scuturat orezul nuntasilor din pãr si au îndepãrtat pãienjenisul iluziilor de pe ochi. Spre deosebire de femeie din Berbec, de exemplu, Scorpioana îsi va ascunde forta si va vrãji un bãrbat cu parfumul greu al privirii ei exotice în timp ce îi permite sã-i ofere un foc e la bricheta lui. Asta e mult mai sexi decît sã aprindã ea însãsi un chibrit si sã-i sufle fumul în fatã, iar ea e constientã de asta. O altã fatã s-ar arunca în bratele tale si si-ar striga iubirea de pe acoperisuri. Plutoniana se va îndrepta spre tine cu miscãri lente, seducãtoare, si îti va sopti mesajul ei intim. E uimitor, dar aceste fete pot arãta seducãtoare în blugi, tricouri largi sau adidasi. 

Poate cã vocea ei rãgusitã creeazã imaginea. Cunosc o astfel e nativã care a purtat o sapcã de baseball tot timpul cît viitorul ei sot i-a fãcut curte si a vorbit mai mult despre sport. Dar era la fel de seducãtoare ca Mata Hari si a pus mîna pe bãrbatul dorit, cãci acesta a fost hipnotizat. Nu te astepta ca ea sã cadã pe spate ca reactie la avansurile tale. Sã nu te astepti sã batã din gene si sã te adore cu devotament orb.Multe dintre aceste femei sînt bãietoase si nici mãcar nu au gene foarte lungi. Dealtfel, cu ochii aceia superbi, misteriosi, care îti pot citi în suflet, nici nu are nevoie de accesorii. Sopteste-i la ureche ceva romantic, care ar topi complet orice altã fatã, si ea îti va arunca o privire intensã, strãpungãtoare, care va vedea adevãratele tale intentii. E un adevãrat aparat de radiografii, asa cã nu flirta. Dacã nu esti serios, nu faci decît sã-i irosesti timpul si sã o insuti. Nu te-as sfãtui sã insulti un Scorpion. Nu e sãnãtos. Dacã nu întelegi ce vreau sã spun, întreabã pe cineva care întelege. S-ar putea sã auzi unele povesti care or sã-ti zbîrleascã pãrul. Nu trebuie sã uiti cã aceastã femeie fatalã îsi poate ascunde forta rãzbunãtoare sub un surîs sfios, un comportament blind si o voce mai soptitã decît a lui Marilyn Monroe. 


E bine sã retii asta, dacã vrei s-o îmblînzesti, dau sã te protejezi împotriva ei… sau amîndouã. Poti sã fii sigur cã furiile Iadului sînt dulci zîne pe lîngã o femeie din Scorpion care a pierdut controlul asupra emotiilor ei plutoniene. Nativa poate fi dominatoare si tiranicã, sarcasticã si frigidã, pentru ca, în clipa urmãtoare sã devinã fierbinte ca un cuptor. Poate urî veninos, ucigãtor si poate iubi cu ferocitate, abandonîndu-se total. De un lucru poti fi sigur: nu e niciodatã „cãldutã”, Femeia Scorpion are o frumusete profundã, misterioasã. E fascinantã, mîndrã si perfect stãpînã pe sine,  dar are un singur regret ascuns: cã nu s-a nãscut bãrbat. Aproape cã simt furia nativelor la vederea dezvãluirii de mai sus, cãci nu existã femeie plutonianã care sã nu se considere femeie pînã în vîrful unghiilor, iar dacã tu esti îndrãgostit de o astfel de femeie probabil cã nu întelegi ce vrea sã spunã respectiva remarcã. Aceastã fatã are cu sigurantã suficientã strãlucire si este extraordinar de seducãtoare. Dar eu n-am spus cã aratã ca un bãiat si nici nu am vrut sã insinuez cã nu se descurcã de minune cu statutul ei de femeie. Doar cã, în subconstientul ei, ar prefera sã fie bãrbat. Ar avea mai putine restrictii si mai multe oportunitãti. 

Este singurul secret pe care-l ascunde si fatã de sine, asa cã, sã-l vadã dat în vileag, nu-i picã deloc bine.Din clipa în care fata din Scorpion va putea face diferenta între botoseii albastri si cei roz, se va resemna sã-i poarte pe cei roz, pentru cã e o adevãratã maestrã a adaptãrii perfecte la orice situatie. Dar rozul nu e culoarea ei. Adevãrata nuantã a firii ei e maroul închis, sau rosul închis, ca vinul, care nu sînt tocmai culori feminine. însã e capabilã sã te facã sã crezi cã sînt. Cunosc un exemplar care se preface extraordinar de bine cã e o pisicutã fragilã, pufoasã. Toarce cu atîta multumire, încît majoritatea bãrbatilor cred cã au de-a face cu o ultra-femininã nativã din Pesti. Cad în capcana ei si se trezesc prea tîrziu, mai tristi, dar mai întelepti. Nu e o pisicutã. Ea,zodia Scorpion. Femeile din Scorpion au un dispret profund pentru membrele sexului lor care esueazã în rolurile de iubitã, sotie si mamã. O plutonianã îsi va controla dorinta de a domina si va oferi o interpretare splendidã a feminitãtii, cu mult mai mult rafinament decît femeile dure din Berbec, Leu sau Sãgetãtor. Ea va face asta la începutul relatiei. S-ar putea sã existe exemple de bãrbati care au avut o surprizã neplãcutã dupã ce si-au scuturat orezul nuntasilor din pãr si au îndepãrtat pãienjenisul iluziilor de pe ochi. Spre deosebire de femeie din Berbec, de exemplu, Scorpioana îsi va ascunde forta si va vrãji un bãrbat cu parfumul greu al privirii ei exotice în timp ce îi permite sã-i ofere un foc e la bricheta lui. Asta e mult mai sexi decît sã aprindã ea însãsi un chibrit si sã-i sufle fumul în fatã, iar ea e constientã de asta. O altã fatã s-ar arunca în bratele tale si si-ar striga iubirea de pe acoperisuri. Plutoniana se va îndrepta spre tine cu miscãri lente, seducãtoare, si îti va sopti mesajul ei intim. E uimitor, dar aceste fete pot arãta seducãtoare în blugi, tricouri largi sau adidasi. Poate cã vocea ei rãgusitã creeazã imaginea. 

Cunosc o astfel e nativã care a purtat o sapcã de baseball tot timpul cît viitorul ei sot i-a fãcut curte si a vorbit mai mult despre sport. Dar era la fel de seducãtoare ca Mata Hari si a pus mîna pe bãrbatul dorit, cãci acesta a fost hipnotizat. Nu te astepta ca ea sã cadã pe spate ca reactie la avansurile tale. Sã nu te astepti sã batã din gene si sã te adore cu devotament orb. Multe dintre aceste femei sînt bãietoase si nici mãcar nu au gene foarte lungi. Dealtfel, cu ochii aceia superbi, misteriosi, care îti pot citi în suflet, nici nu are nevoie de accesorii. Sopteste-i la ureche ceva romantic, care ar topi complet orice altã fatã, si ea îti va arunca o privire intensã, strãpungãtoare, care va vedea adevãratele tale intentii. E un adevãrat aparat de radiografii, asa cã nu flirta. Dacã nu esti serios, nu faci decît sã-i irosesti timpul si sã o insuti. Nu te-as sfãtui sã insulti un Scorpion. Nu e sãnãtos. Dacã nu întelegi ce vreau sã spun, întreabã pe cineva care întelege. S-ar putea sã auzi unele povesti care or sã-ti zbîrleascã pãrul. Nu trebuie sã uiti cã aceastã femeie fatalã îsi poate ascunde forta rãzbunãtoare sub un surîs sfios, un comportament blind si o voce mai soptitã decît a lui Marilyn Monroe. E bine sã retii asta, dacã vrei s-o îmblînzesti, dau sã te protejezi împotriva ei… sau amîndouã. Poti sã fii sigur cã furiile Iadului sînt dulci zîne pe lîngã o femeie din Scorpion care a pierdut controlul asupra emotiilor ei plutoniene. Nativa poate fi dominatoare si tiranicã, sarcasticã si frigidã, pentru ca, în clipa urmãtoare sã devinã fierbinte ca un cuptor. Poate urî veninos, ucigãtor si poate iubi cu fer douã extreme.


Scorpioana are un dar care îti poate da fiori pe sira spinãrii. E o formã neobisnuitã de magie neagrã, pe care o poate folosi cu atîta mãiestrie încît poti jura cã e vrãjitorie. Ai prea putine sanse de scãpare din clipa în care ochii ei îi întîlnesc pe ai tãi. Datoritã celui de-al saselea simt, ea poate recunoaste deseori un viitor partener de la prima privire si, nu se stie cum, va transfera instantaneu aceastã perceptie spre tine. Reactiile tale nu pot fi decît douã. Vei fi prins fãrã scãpare în vraja ei si dus vei fi, alunecînd într-o spiralã ametitoare spre capitularea neconditionatã, sau te vei speria de moarte si-ti va veni s-o rupi la fugã tipînd dupã ajutor. De ce atîta grabã? Mai stai putin. S-ar putea sã afli ce înseamnã sã trãiesti cu adevãrat. Ea stie si te va învãta si pe tine. Oricum, ar trebui sã fii flatat cã te considerã demn de acea privire ciudatã. Aceastã femeie nu gãseste nici o scuzã unui bãrbat slab. Ea cautã ambitie si curaj. Vrea un bãrbat care sã o domine si sã o facã sã fie mîndrã de el, fãrã sã-i schimbe personalitatea. Alesul trebuie sã fie puternic, masculin si mai frumos decît media. Mai are nevoie si de o mare inteligentã pentru a se putea mãsura cu propria ei minte sclipitoare si un interes mai mult decît trecãtor în problemele abstracte, filosofice. Asa cã stai linistit si afiseazã un zîmbet superior. Toti cunoscutii vor gindi cã esti deosebit dacã ea te priveste insistent. Dacã stai sã te gîndesti, asta îti poate deschide noi orizonturi. Cota ta la bursa valori va creste brusc cu cîteva puncte bune. 

O datã ce te-ai apropiat de o Scorpioanã, poti fi sigur cã esti un bãrbat deosebit si neobisnuit. Asa cum poti fi sigur si de faptul cã ea te iubeste cum n-ai mai fost iubit si nici n-ai sã mai fii iubit vreodatã. Vei fi cel mai important lucru din viata ei. Dacã e o plutonianã tipicã, te va sustine cu loialitate si va încerca sã te facã fericit cu o intensitate pasionalã. Dacã esti prea greu de multumit, îsi va arãta frustrarea prin încercãri pasionate de a-ti anihila dezinteresul. Ea,zodia Scorpion. Probabil cã ti-a sãrit în ochi cuvîntul „pasional”. Majoritatea bãrbatilor au auzit zvonuri interesant despre pasiunea femeilor din Scorpion. E adevãrat. Pe dinãuntru clocoteste de pasiune, desi aceasta e tinutã strict sub control si ascunsã sub o atitudine glacialã fatã de strãini si un calm de suprafatã care-ti aminteste de catifeaua neagrã. Dar bãrbatii sînt, din pãcate, prea înclinati sã asocieze pasiunea strict cu amorul fizic. Dar definitia plutonianã a acestui cuvînt e mult mai cuprinzãtoare. Are legãturã cu sentimentele ei legate de absolut tot ce atinge. Ea nu stie ce înseamnã sã fii usor interesat de ceva. Ii este imposibil sã fie detasatã. Rareori poate spune cã îi place sau nu-i place o piesã de teatru, o carte, religia, mobila sau anumiti oameni. Ori îi repugnã cu vehementã, ori idolatrizeazã cu pasiune. Dacã ceva nu îi stîrneste una din aceste douã atitudini, atunci ignorã complet acel lucru, adoptînd o atutudine glacialã. Totusi, va rãmîne neatinsã de furtunile emotionale, cel putin dacã e sã ne luãm dupã exteriorul placid în care se înfãsoarã dupã fiecare explozie nuclearã minorã sau majorã. Dupã ce s-a calmat si a adoptat din nou atitudinea echilibratã, de catifea neagrã, s-ar putea sã fie greu sã-ti convingi soacra cã fiica ei a spart toate farfuriile si a fãcut bucãti toate draperiile. Toatã lumea o sã creadã cã acuzi pe nedrept acea femeie calmã si controlatã de un temperament atît de distrugãtor. Dacã stai sã te gîndesti, calitãtile ei sînt atît de exceptionale încît ar fi trebuit sã-ti dai seama cã si defectele vor fi pe mãsurã. Dupã ce-ti trece cucuiul din crestet, gîndeste-te la pãrtile ei bune. Pentru cã e atrasã de investigarea tenebrelor, la început poate pãrea la fel de tentantã ca si fructul oprit, iar expresia profundã, stranie, din ochii ei poate intesifica aceastã impresie. E adevãrat cã aceastã femeie se poate uneori aventura în zone periculoase în eforturile ei de a pãtrunde toate misterele vietii, mai ales cã nu cunoaste frica. Dar nativa tipicã va iesi din aceste cotloane întunecate la fel de puternicã si purã. Dacã permite acestor cãlãtorii sã-i întineze spiritul, Scorpioana se va simti mãcinatã de vinovãtie si angoase, dar forta ei interioarã o va ajuta sã se ridice ca pasãrea Phoenix din cenusa acestor experimente si tot va fi superioarã aproape tuturor femeilor pe care le cunosti.


Scorpioana poate fi pãstrãtoarea multor secrete întunecate, cãci îi place sã audã confesiuni, dar nu va spune nimic despre ea si nici nu va dezvãlui aceste secrete, nici mãcar tie. Nu încerca sã-i smulgi tainele legate de viata ei personalã, cãci aceastã femeie are o parte numai a ei, intimã, pe care nu o vei atinge niciodatã, o parte a mintii si sufletului ei, care îi apartine în exclusivitate. Nu e mincinoasã, ba chiar de cele mai multe ori e brutal de sincerã, dar vor exista întotdeauna gînduri si sentimente pe care nu le va mãrturisi nimãnui. Nativa este incredibil de loialã celor puternici si merituosi, dar cei slabi nu vor fi niciodatã onorati de privirea ei. Demnitatea ei cînd e vorba de relatii interumane o poate face sã parã distantã si snoabã. Intr-un fel, asa si este, pentru cã practicã sistemul ei personal de caste, mai puternic marcat decît cel al surorilor ei din Leu si Capricorn. Toti Scorpionii sînt extrem de selectivi cînd e vorba e prieteni. Pe cei care meritã îi vor pãstra o viatã, iar cei superficiali, comuni, vor rãmîne întotdeauna pe dinafarã. Orice femeie din Scorpion are imense resurse interioare de perseverentã si hotãrîre, la care apeleazã oricînd are nevoie ca sã facã fatã exceselor care o tenteazã, de la alcool si droguri, pînã la rãzbunãrile autodestructive, lipsite de scrupule sau depresiile periculoase. Mai devreme sau mai tîrziu, probabil cã va investiga o formã sau alta a ocultului, iar misterele strãvechi si lumile nevãzute îi vor cîstiga respectul, desi, pe parcursul unei vieti, Scorpionul poate trece prin toate fazele, de la fervoare religioasã pînã la ateism.Scorpioana nu simte nevoia sã fie nevastã cu acte ca sã acorde partenerului dragostea si devotamentul unei neveste. Dacã circumstantele obiective fac cãsãtoria imposibilã, ea te va iubi fãrã retineri si nu va da doi bani pe ce spun vecinii. In multe dintre aceste situatii neobisnuite, relatia e onestã si profundã, mult mai presus de iubirea superficialã, egoistã din multe mariaje legale.

Ipocrizia societãtii nu o va împiedica nicodatã pe aceastã femeie curajoasã sã caute fericirea. Ea nu rãspunde decît în fata propriilor legi, iar în inima ei întelege mult mai profund jurãmîntul „pînã cînd moartea ne va despãrti” decît multe dintre miresele care-l murmurã. In ciuda personalitãtii ei puternice, Scorpioana îsi va lãsa bãrbatul sã fie seful. In loc sã-l punã în umbrã cu forta si ambitia ei, îsi va pune la bãtaie talentele ca sã-l ajute pe el sã-si atingã scopurile. Viitorul tãu va fi important pentru ea si, dupã cãsãtorie, dacã îi ceri, ea va renunta fãrã mari regrete la propria carierã, înafarã de cazul în care ai dezamãgit-o profund sau e nevoie în casã de un venit suplimentar. Poate cã acasã veti avea certuri furtunoase, dar în public te va apãra cu ferocitate. Nu va accepta ca cineva sã te vorbeascã de rãu sau sã profite de tine. Cei care vor încerca vor simti biciul furiei ei. Fericirea ta va fi întotdeauna pe primul loc. Nativa tipicã te va ajuta sã perseverezi pînã cînd obtii ce vrei si nu se va plînge si nici nu-si va pierde rãbdarea, desi poate acumula oarece resentimente dacã îti pierzi curajul pe parcurs. Are pretentia sã tintesti cît mai sus, iar dacã te vei multumi cu mai putin s-ar putea sã ai parte de remarci destul de sarcastice si de reprosuri.

Femeile din Scorpion îsi iubesc cãminul, care va strãluci de curãtenie, bun gust si confort. Mesele sînt servite la timp si lucrurile sînt în general tinute sub control. Dacã nu e asa, înseamnã cã ceva o face sã fie foarte nefericitã, cãci înclinatia ei fireascã e spre frumusete si ordine. Pentru nativa tipicã, curãtenia de primãvarã e ca o vacantã. Adorã sã cotrobãie prin toate cotolanele ca sã vadã ce gãsesc. Ai grijã sã nu gãseascã biletele parfumate prin jacheta ta cea veche cînd face curãtenie în dulapuri. Scorpioana e irational de suspicioasã chiar si atunci cînd nu are motive, asa cã îti poti închipui ce se întîmplã cind gãseste indicii reale ale unei posibile infidelitãti. Imagineazã-ti norul-ciupercã al unei explozii nucleare si ai sã-ti faci o idee. Nu are rost sã o suspectezi si tu pe ea, în ciuda ocaziilor ivite. Si s-ar putea sã fie destule, cãci ea nu-si dezvãluie niciodatã sentimentele cele mai profunde. Bineînteles, asta îti va stîrni multe întrebãri. înghite-le, o datã cu nodul din gît. Ca si în cazul sertarului pe care-l tine mereu încuiat, anumie lucruri sînt teritoriu interzis pentru oricine. N-ai sã obtii nimic cu insistentele. Stie si ea cã nu e corect, dar asta nu schimbã cu nimic lucrurile. Asta e! O accepti asa sau nu. Probabil cã ai s-o accepti, cãci e imposibil sã o pãrãsesti. Dacã nu din alt motiv, mãcar pentru cã amintirea ei te va bîntui tot restul vietii. E mai usor sã te adaptezi idiosincraziilor ei decît sã ai cosmaruri în fiecare noapte dacã o pãrãsesti. Nimeni nu pãrãseste un scorpion. Nu de tot. Oricum, ai lîngã tine o femeie deosebitã. Oricîtã nevoie ar avea de siguranta pe care i-o oferã rãdãcinile si cãminul, se va muta fãrã ezitãri vizibile dacã asta e necesar pentru cariera ta. Pentru un militar e o sotie excelentã, iar pentru un politician e un adevãrat giuvaer. Nu existã om pe care sã nu-l poatã „citi” si nici minciunã pe care sã n-o „miroase”. Scorpioana îti poate spune exact în cine poti avea încredere si care sînt cei pe care e bine sã-i supraveghezi. Si sotia din Pesti are aceeasi clarviziune, dar ea e prea blîndã, prea incapabilã sã critice si prea dispusã sã gãseascã scuze defectelor celorlalti. Nu e si cazul femeii din Scorpion. De fapt, va fi nevoitã deseori sã-si înfrîneze limba ascutitã si sã-si modereze tonul tãios. La capitolul buget, plutoniana e complet imprevizibilã. Se poate zgîrci si economisi fiecare bãnut, pentru ca apoi sã aibã accese de extravagantã magnificã. Un lucru e sigur: îi plac banii. Dar aceastã femeie pretuieste si mai mult presitigiul si va fi multumitã dacã accepti un venit mai mic însã esti propriul tãu sef si ai perspective de a deveni o persoanã influentã. 

Acestor femei le place puterea si vor sacrifica multe pentru a o obtine. Va fi perfect multumitã dacã tu ai putere, cãci semnul sub care e nãscutã îi permite sã trãiascã din plin prin altii. Nu uita cã, desi se va sacrifica si se va multumi cu foarte putin pentru atingerea unui scop planificat, e prea mîndrã ca sã trãiascã modest toatã viata si va deveni foarte acrã si nemultumitã dacã e obligatã sã ducã o viatã de sacrificiu pentru o perioadã de timp nerezonabil de lungã. Dupã un timp, fie va încerca sã provoace o schimbare în starea economicã a familiei, sau se va retrage treptat în stadiul de sopîrlã cenusie, pãrînd cã acceptã si chiar cã e multumitã cu viata în sãrãcie, dar fiind în sinea ei plinã de resentimente. Nativa va fi posesivã, dar nu va accepta acelasi lucru din partea ta. Una dintre cele mai neplãcute trãsãturi ale Scorpionilor de ambele sexe e refuzul de a accepta alte puncte de vedere decît al lor cînd e vorba de sentimente. E nevoie de sãptãmîni de introspectie ca sã-si schimbe opinia. Interesul ei natural fatã de sexul opus, fie el si platonic, îti poate oferi destule motive sã fii la fel de gelos pe ea pe cît e si ea gelosã pe tine. Probabil cã uneori va fascina toti bãrbatii prezenti si tu va trebui sã stai deoparte si sã-i vezi roind în jurul ei. Asta duce mult prea rar la ceva serios, dar poate da nastere unor momente jenante si chiar unor certuri explozive. In toiul luptei ai face bine sã-ti amintesti cã nevoia ei de a plãti totul cu vîrf si îndesat o face sã iasã învingãtoare din orice fel de confruntare. Ea are întotdeauna ultimul cuvînt. Dacã o minti o datã, ea te va minti de douã ori. Dacã refuzi sã o sãruti dimineata dupã ce v-ati certat cu o searã înainte, s-ar putea ca ea sã refuze sã te sãrute la culcare timp de o lunã. Dacã mama ta criticã talentele ei culinare, s-ar putea ca sotia ta din Scorpion sã „uite” sã o mai invite la masã vreo cîteva luni. Insã va ierta o jignire accidentalã, dacã stie cã a fost fãcutã neintentionat. Simtul dreptãtii e la fel de puternic la Scorpioni ca si simtul rãzbunãrii. Multi oameni uitã acest lucru. Ea va tine minte orice gest de bunãtate si-l va rãsplãti si pe acesta cu vîrf si îndesat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Translate »