Femeia…berbec

Deci te-ai îndrãgostit de o femeie din zodia Berbecului. Nu stiu dacã sã te felicit sau sã te compãtimesc. Poate cã ea îsi închipuie cã dragostea e viata ei, dar e prea adânc absorbitã de lumea din jur, ca sã nu mai spunem de propria persoanã, pentru ca dragostea sã fie centrul existentei ei. Se poate descurca fãrã un bãrbat mai usor decât orice altã femeie pe care ai întâlnit-o vreodatã.  Desigur, a se descurca fãrã un bãrbat nu e acelasi lucru cu a trãi fãrã iubire. Va avea tot timpul nevoie de acel erou al viselor ei dupã care sã tânjeascã în adâncul sufletului.  El poate fi o iubire de demult sau de departe, ori o iubire încã neîntîlnitã, dar ea se va gîndi la el în timpul unei ploi de primãvarã, cînd aude un anumit cîntec sau cînd fulgerã. Totusi, dacã bãrbatul respectiv nu e o prezentã fizicã în viata ei, nu îi va duce prea tare dorul.  Orice ar putea face el, ea e convinsã cã poate face mai bine. Fata din Berbec nu asteaptã sã-i deschidã cineva usa, îsi pune singurã haina, îsi poartã singurã bãtãliile, îsi trage singurã scaunul la masã, îsi cheamã taxiul si îsi aprinde tigara fãrã vreun ajutor masculin. Pentru ea, a face un lucru cu mîna e cel mai rapid mod de a-l duce la bun sfîrsit. Bineînteles, atitudinea aceasta nu picã prea bine vulnerabilului ego masculin. Femeia aflatã sub semnul lui Marte e hotãrîtã sã preia conducerea, sã fie cea care preia initiativa, chiar si în dragoste. Dintre toate femeile din toate zodiile, femeia Berbec e cea de la care trebuie sã te astepti sã te cearã ea de sot, mai ales dacã nu esti prea hotãrît.  

Apropie-te cu multã precautie de o fatã din Berbec. Ea vrea sã fie cea care conduce într-o poveste de dragoste. Ai face bine sã te asiguri cã i-ai cucerit inima înainte sã o apuci de talie si sã o sãruti. Altfel s-ar putea sã te alegi cu un pumn în falcã si sã o vezi fugind ca o cãprioarã speriatã. Nu te lãsa înselat. Nu pudoarea feciorelnicã o face sã o rupã la fugã. Nu se teme de intentiile tale pasionale, ci de faptul cã s-ar putea alege cu un sclav care o idolatrizeazã sau cu un cãtelus îndrãgostit, dispus sã o urmeze peste tot fãrã crîcnire. Ambele variante ar plictisi-o de moarte. Fii usor distant, tine-o în nesigurantã si tu vei fi cel urmãrit si „prins la cotiturã”.  O femeie Berbec e întotdeauna intrigatã de un bãrbat care rezistã farmecului ei. Mîndria ei o va îndemna sã facã orice ca sã-si demonstreze cã e irezistibilã, chiar dacã interesul pentru respectiva „pradã” e trecãtor. Scarlett O’Hara e întruchiparea perfectã a femeii din Berbec. Ca si Scarlett, ea va aduna la picioarele ei fiecare bãrbat disponibil pe o razã de kilometri întregi, iar între timp inima ei va tînji dupã singurul bãrbat pe care, dintr-un motiv sau altul, nu-l poate avea. Ca si Scarlett, ea se poate adapta rapid la orice conditii pentru a supravietui, fãrã sã se plîngã. Amîndouã personajele sînt destul de puternice pentru a sfida conventiile, a înfrunta un inamic sau chiar pentru a împusca un om cu un calm înghetat pentru a-i proteja pe cei dragi. Femeia Berbec e foarte sensibilã la complimente, dacã acestea nu sînt gratuite.  Aratã-i cã o admiri, dar fãrã sã-i aduci laude prea înflorite sau siropoase. În dragoste, loialitatea ei e uriasã atîta timp cît reusesti sã-i mentii iubirea vie, cãci e profund sentimentalã. Vei observa la ea contradictia tipicã Berbecilor; Nu doreste sã fii prea ostentativ cînd alergi dupã ea, dar îsi pierde repde interesul pentru tine dacã esti prea detasat. Nu-si doreste un bãrbat complet dominator, dar nici nu o vei cîstiga stînd plin de adoratie la picioarele ei. Uluitor de idealistã, uneori ea cautã în zadar acel cavaler în armurã strãlucitoare care sã cucereascã lumea, sã i-o ofere cu delicatete si totusi sã nu-si sacrifice masculinitatea pentru ea. Din moment ce asemenea eroi existã doar în basme si în jurul Regelui Arthur, femeia din Berbec trece deseori singurã prin viatã. Zilele ei sînt strãlucitoare si pline de încîntare, dar noptile sînt uneori întunecate si pline de dor. Totusi, cînd visele ei înãbusite se transformã în cenusã, tocmai cînd crezi cã flacãra din ea se stinge, ea se va ridica dintr-un salt si va clãdi un nou rug. 

Aceastã femeie trebuie sã fie mîndrã de tine ca sã te poatã iubi. Dar nu te considera prea important ca sã observi si calitãtile si talentele ei. Desi va cere mult de la tine, îti va da înapoi însutit. Femeia dominatã de Marte poate fi exagerat de generoasã cu timpul si întelegerea ei, împãrtind cu tine cu dragã inimã obiectele si banii ei. Dar, cînd e vorba de dragoste, devine de-a dreptul zgîrcitã. În acest domeniu, „ce-i al ei, e al ei” si nu e nevoie de prea mult ca sã-i provoci gelozia explozivã. Nu-ti exprima admiratia fatã de actrita preferatã în preajma ei si nu face prea multe complimente prietenelor ei. Un bãrbat care are o sotie Berbec ar fi mai în sigurantã dacã si-ar lua un secretar decît o secretarã. Dacã nu e pe primul loc pentru tine în toate privintele, te vei întreba în scurt timp unde a dispãrut asa repede toatã pasiunea si emotia excitantã pe care ti-o dãruia. Cînd o femeie din Berbec e rãnitã cu adevãrat, se transformã din flacãrã în iceberg. Focul ei arde intens si moare repede. Gheata ei poate fi eternã. Nu uita asta dacã o iubesti profund si e putin probabil cã va accepta sã o iubesti altfel decît profund. Femeia Berbec îl asazã pe cel iubit pe un piedestal, asteptîndu-se ca el sã se ridice la înãltimea imaginii ei imposibil de perfecte despre el, refuzînd cu încãpãtînare sã-i vadã defectele, pînã cînd acestea nu devin prea evidente chiar si pentru ea. Dacã ai de gînd sã critici iubitul, sotul sau copilul unei femei din Berbec ai face bine sã-ti pui armurã, cãci va deveni extrem de tãioasã si va face remarci personale si usturãtoare cînd vei încerca sã retezi aripile viselor ei. Din moment ce preferã compania bãrbatilor celei a femeilor si pretinde admiratia fiecãrui bãrbat pe care-l întîlneste, fie cã el are nouã sau nouãzeci de ani, vei avea destule ocazii sã simti acele mici întepãturi provocate de monstrul verde al geloziei. Însã ar fi mai întelept sã te abtii sã le exprimi. Pe cît de feroce posesivã e ea fatã de tine, pe atît de intolerantã e fatã de manifestãrile tale de gelozie. Femeia Berbec va insista sã-si pãstreze independenta înainte si dupã cãsãtorie. Va trebui sã ai încredere în ea, indiferent unde s-ar duce si ce ar face, desi ea nu va avea aceeasi încredere în tine. Nu e chiar asa de rãu cum pare, cãci, o datã ce ai cucerit-o, aceastã femeie îti e complet credincioasã. E incapabilã sã iubeascã doi bãrbati o datã, cãci astfel de trãdãri si minciuni îi sînt complet strãine. Cu exceptia unor circumstante neobisnuite, ea îti va spune în fatã cã dragostea a murit înainte de a se dedica trup si suflet unei alte relatii. 

Aceastã femeie considerã fiecare relatie în are e implicatã ca fiind unicã si pentru totdeauna, asa cã i se va dedica fãrã retineri, fãrã siretenii feminine, fãrã trucuri cochete, sau jocuri stupide. Ca si actiunile si vorbele ei, dragostea ei e directã, fãrã ocolisuri. Simplitatea emotiilor ei are o calitate curatã si proaspãtã, dar acestea o pot bãga deseori în încurcãturi. Probabil cã vei fi nevoit sã o mai tii uneori în frîi, dar va accepta acest lucru cu o surprinzãtoare docilitate dacã te iubeste cu adevãrat. Femeile dominate de Marte au deseori cariere de succes. Pot face fatã aproape oricãrei profesii, de la agent de bursã si agent imobiliar, pînã la modeling si actorie. E putin probabil cã vei reusi s-o convingi sã renunte la slujbã de dragul tãu. S-ar putea sã facã asta pentru un timp ca sã se ocupe de viata voastrã comunã, pe care o viseazã idilicã si perfectã, dar dupã un timp va dori sã se întoarcã la lucru. Lãsati-o. Va fi mult mai iubitoare si blîndã dacã va fi lãsatã sã-si umple timpul cu ceva ce o intereseazã. Frustrãrile acumulate ale celor din Berbec pot duce la probleme prea mari ca sã le mai gãsiti solutii. Nimic nu o descurajeazã pe aceastã femeie. Fie cã e o provocare, sau doar ceva ce crede cã-i va înfrumuseta viata ea va încerca sã-i facã fatã, chiar dacã nu e prea practic. Impulsivitatea ei îi poate provoca necazuri ce pot pãrea fãrã iesire, dar femeie Berbec crede cu tãrie în miracole si, de obicei, acestea se întîmplã. Desigur, îi va iesi ceva pãr alb pînã va învãta sã nu mai repete aceleasi greseli, cãci Berbecii nu prea învatã din experientã, dar spiritul ei e neînfrînt iar încãpãtînarea  proverbialã. Sã nu îti faci niciodatã probleme cã femeia ta din Berbec va ceda în fata farmecelor unui lup. 

E imunã la lupi si gigolo, dar pericolul de se lãsa sedusã de un idealist e mult mai mare, mai ales dacã acesta sustine o cauzã pierdutã. Dar nici acesta nu o va putea supune complet, cãci asta e imposibil în cazul unei femei de sub semnul lui Marte. Iti va cumpãra cadouri, îti va împrumuta bani, te va îngriji cînd esti bolnav si te va ajuta sã gãsesti o slujbã, dar va astepta ca si tu sã faci aceleasi lucruri pentru ea. Va nega cu vehementã acest lucru, dar dacã ea e nefericitã se asteaptã ca si tu sã fii, iar dacã e fericitã vrea sã fii la fel de fericit ca ea. Pentru o astfel de femeie, dragostea înseamnã sã împarti totul în mod egal. I se va pãrea firesc sã-ti foloseascã aparatul de ras, contul bancar, sã fie prietena prietenilor tãi si sã împãrtãseascã visurile tale. In schimb, tu poti face acelasi lucru cu tot ce e al ei.  Sigur, aparatul ei de ras s-ar putea sã fie tocit, contul ei bancar depãsit, prieteniile ei cam superficiale, iar visurile ei cam prea mari pentru tine, dar ea nu e egoistã si e dispusã sã le împartã cu tine. Dacã vei refuza sã-i împãrtãsesti un secret ai toate sansele sã o scoti din minti si nu îti doresti asta. Niciodatã sã nu o faci de rîs în public cu hainele, gramatica sau comportamentul tãu. Nici ea nu te va face de rîs, cel putin nu din aceste motive. Dacã îi rãnesti mîndria sau îi retezi entuziasmul aproape cã îi vei frînge inima. Sînt destui cei care îi fac asta în mod constant. Oamenilor nu le place o femeie care tine mereu sã aibã ultimul cuvînt si care se crede mai desteaptã decît toti. Cînd va descoperi cã, de fapt, nu e stãpîna universului va alerga înlãcrimatã în bratele tale, coplesitã de faptul cã lumea ei s-a prãbusit. Atunci vei avea ocazia sã o vezi asa cum e cu adevãrat: extrem de neajutoratã si vulnerabilã, în ciuda fatadei ei sigure de sine. Nu e o durã, dar si-ar dori sã fie si atunci admirã oamenii puternici si încearcã sã-i imite. In aceste ocazii, cînd lumea rea îi distruge visele, alin-o tandru si probabil cã nu o vei pierde niciodatã. Apãr-o întotdeauna de inamici. Nu te va ierta niciodatã dacã nu lupti pentru ea sau nu îi tii partea. Dar fii pregãtit sã te împaci cu ei cînd o va face si ea, ceea ce se va întîmpla, probabil, în scurt timp. Si ea te va apãra pe tine. O femeie Berbec va renunta sfidãtor la orice beneficiu, dacã e venit din partea cuiva care i-a rãnit un prieten. Indignarea ei va fi fãrã margini. Nimic nu le caracterizeazã mai bine pe aceste femei decît loialitatea.

Dacã o iei de sotie, pregãteste-te de bãtãi de cap. Va avea multe interese exterioare familiei, cãci cãminul nu va fi niciodatã un spatiu suficient pentru a-si manifesta energia creatoare.Sã nu te astepti din partea ei sã ciripeascã veselã si fericitã prin bucãtãrie, verificînd plãcinta din cuptor. Va fi o bucãtãreasã destul de bunã si va tine casa curatã ca un pahar (cel putin pãrtile care se vãd). Iti va coase nasturii si-ti va cãlca cãmãsile, dar asta nu înseamnã cã o sã-i si placã aceste activitãti. Insã o femeie din zodia Berebcului poate face aproape orice cînd e necesar. Flacãra ei seamãnã mai mult cu strãlucirea diamantului decît cu lumina caldã si reconfortantã a focului din cãmin. Fãrã îndoialã cã are o laturã asprã, si momentele cînd îti va provoca agitatie vor fi mult mai numeroase decît cele în care te va alina. Dar e o femeie provocatoare si nicodatã nu te vei plictisi alãturi de ea. In plus, te vei bucura de acele clipe de blîndete care îi domolesc intensitatea, dacã vei avea rãbdarea sã scoti la ivealã aceastã sensibilitate a ei. Femeia dominatã de Marte va sti sã poarte o conversatie inteligentã si îi place sã o facã. Nu te ascunde dupã ziar în timpul micului dejun, cãci s-ar putea sã ajungi sã-ti faci singur omleta. Rareori ai s-o auzi plîngîndu-se de vreo boalã sau obosealã, dar cînd suferã, va stepta din partea ta foarte multã întelegere. Desi s-ar putea sã fii nevoit sã o legi de pat ca sã o faci sã se odihneascã atunci cînd are o febrã de 40 de grade, fii pregãtit sã o servesti la pat cînd are o durere de mãsea. Pe femeia Berbec nu e recomandabil sã o suni de la birou ca sã-i spui cã ai de lucru pînã tîrziu, decît dacã vrei focuri de artificii. N-o va deranja sã-ti pãstreze cina caldã, dar nu-i va plãcea sã nu stie unde esti, de fapt, si ce faci, asa cã va suna la birou sã te verifice. Sotia din zodia Berbecului va face probabil o impresie excelentã sefului tãu, cu conditia sã o opresti cînd încearcã sã-i spunã cum ar trebui sã-si facã treaba. Nu va avea nimic împotrivã sã munceascã ea pentru a întretine familia dacã rãmîi temporar fãrã slujbã, dar nu va respecta niciodatã un bãrbat care cîstigã mai putin decît ea, desi nu-l va pãrãsi în nici un caz din acest motiv, ci îi va gãsi scuze. Dacã în una din acele rare ocazii cînd simte nevoia sã se relaxeze si sã se distreze ai lipsa de inspiratie sã spui ceva dezaprobator, se va repezi direct la oglindã si la sticla de parfum. Din acest punct de vedere e la fel de femininã a însãsi Eva. Femeia dominatã de Marte e vanitoasã, ceea ce însemanã cã e hipersensibilã la orice legat de înfãtisarea ei, de la vîrstã pînã la o remarcã inocentã cum cã ar arãta obositã, pe care ea o va lua drept o aluzie cã aratã ca o hoascã trecutã. 

Ca mamã, va avea grijã ca progeniturile ei sã fie curate, fericite, sãnãtoase si iubite, dar probabil cã nu-si va lua în brate copiii de cîte ori vor plînge si nici nu va fi exagerat de protectoare. În schimb, cei mici vor avea parte de numeroase sãrutãri drãgãstoase, impulsive, si îmbrãtisãri inimoase. O mamã Berbec îsi va învãta copiii sã creadã în spiridusi si îi va duce în parc la plimbare, ca sã le arate urmele strãlucitoare lãsate pe pajiste de zîne cînd au dansat în lumina lunii, acolo unde altii ar vedea doar roua de pe iarbã. O astfel de mamã creeazã o lume magicã pentru copiii ei, cãci într-o astfel de lume trãieste si ea. Nu va fi un pãrinte indulgent, ci va insista asupra unei discipline stricte, iar copiii ei vor deveni adulti independenti. Da, ea zodia Berbec. Aceastã femeie poate fi irational de temperamentalã si poate face scene violente, dar furia ei stîrnitã atît de usor se va risipi la fel de repede. Nu poartã niciodatã picã, nu cautã sã se rãzbune, nu se autocompãtimeste si nici nu se macinã în sinea ei. Multi îti vor spune cã o femeie Berbec e complet masculinã, dar sã nu-i crezi! E femeie pînã la ultima celulã sub exteriorul ei ostentativ si puternic, poate chiar prea femeie pentru un bãrbat obisnuit. Dar, bineînteles, un cavaler în armurã strãlucitoare nu e un bãrbat obisnuit. Dacã esti un astfel de cavaler singuratic si curajos, aceasta e femeia visurilor tale, pentru care meritã sã lupti cu toti balaurii din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Translate »