Femeia…balanta

Un copil mi-a pus cîndva o întrebare dificilã: „De ce doamnele poartã pantaloni si bãrbatii folosesc colonie frumos mirositoare?” A vrut el sã  stie. I-am rãspuns la repezealã ca sã nu mai aibã  timp sã se gîndeascã  la alte ghicitori: „Pentru cã în fiecare femeie existã o micã parte care e masculinã si în fiecare bãrbat are o pãrticicã femininã. ” Acest lucru e valabil, mai mult sau mai putin pentru toate zodiile, dar Balantei i se potriveste perfect. Chiar si în cel mai viril si aspru bãrbat din Balantã poti gãsi o urmã din sexul opus, iar Venus are grijã sã joace aceeasi festã si femeilor zodiei. Nativa poate fi delicatã ca un iepuras alb, pufos, si poate vorbi cu voce soptitã, blîndã, dar extrem de convingãtoare. Se poate îmbrãca în mãtãsuri si dantele, iar pãrul îi poate mirosi a cele mai dulci parfumuri. E posibil chiar sã arate ca o pãpusicã pe care o poti ridica cu o singurã mînã (desi un ascendent în Taur sau Sãgetãtor o poate face sã fie ceva mai grea). Dar cu toatã feminitatea ei, manierismele drãgãlase si gratia adorabilã, acestã fatã poate purta o pereche de pantaloni cu surprinzãtoare lejeritate, iar pantalonii îi vor veni chiar bine. Mintea ei va avea o logicã de-a dreptul masculinã si îti va face fatã cu succes în orice fel de discutie. E posibil chiar sã te întreacã uneori, desi latura femininã a Balantei e prea subtilã ca sã te lase sã te prinzi cã e mai desteaptã ca tine pînã nu se vede trecutã cu bine de luna de miere. In timpul „sezonului de împerechere” va avea grijã sã nu te batã la sah, dar nu-si va ascunde la nesfîrsit inteligenta în spatele acelor gropite drãgãlase. Pînã la urmã, vei vedea desfãsurîndu-se în toatã splendoarea ei acea fortã a mintii ei. Majoritatea femeilor din Balantã vor scoate la ivealã acel spirit sclipitor ori de cîte ori se va aborda un subiect care oferã cea mai micã sansã de controversã. 


Poate fi orice, de la felul în care-ti porti gulerul la cãmasã, pînã la motivul pentru care nu reusesti sã obtii o mãrire de salariu. (În ultimul caz, va considera cã e partial vina ta si partial a sefului tãu. La Balante lucrurile se echilibreazã întotdeauna). Dacã refuzi sã musti momeala, va discuta singurã în contradictoriu. O fatã din Balantã poate stîrni o astfel de discutie singurã, o poate continua si chiar sfîrsi de capul ei. Singura ta contributie poate fi ceva de genul „Dar de ce?” sau „N-as prea crede”, dar asta e tot ce-i trebuie pentru ca ea sã -ti ofere un monolog strãlucit, care poate sã dureze mai mult de o orã. însã pe tot parcursul lui, probabil cã vei fi topit de încîntare, coplesit de farmecul ei. cam la fiecare trei propozitii îti va oferi zîmbetul acela delicios si tu vei ajunge sã-ti schimbi pãrerea la fel de usor cum îsi schimbã ea sexul arogîndu-si prerogativele bãrbãtesti si transformîndu-se apoi rapid din nou în iepurasul adorabil dupã care esti topit. Te va convinge cu o logicã purã ca un cristal. Nu vei pierde nimic, cu exceptia mîndriei tale, dar nu-i vei duce dorul prea tare, cãci vei fi sub vraja zîmbetului blînd, venusian. în plus, de obicei are dreptate, cãci deciziile ei sînt la fel de bine cîntãrite ca cele ale Curtii Supreme de Justitie. Aceastã femeie nu are nevoie de prea multe încurajãri ca sã se lanseze într-o comparatie verbalã între douã puncte de vedere, oricare ar fi acestea. Un an electoral îi va oferi ocazia perfectã ca sã-ti exerseze talentele retorice si argumentatia logicã. 


Ea poate fi o activistã politicã exceptionalã, o datã ce s-a hotãrît care candidat are dreptate. Trecînd peste înclinatia tipicã a Balantei de a cîntãri totul de douã ori, ca sã se asigure cã n-a omis nimic, nativa poate fi o femeie si jumãtate pentru un bãrbat interesat de o idilã sau de companie, sau de amîndouã. Tendinta ei de a contrazice e de fapt bazatã pe o dorintã sincerã de a lua o decizie impartialã. Lucrurile ar putea sta mai rãu. Mãcar ea nu-si inventeazã propriile reguli pe parcurs si nici nu sfideazã cu încãpãtînare orice logicã, refuzînd sã asculte vocea ratiunii, ca femeile din alte zodii. Si-apoi, majoritatea opiniilor ei sînt prezentate cu diplomatie si tact, ceea ce îndulceste pilula într-un anumit grad. S-ar putea sã te cam plictiseascã digresiunile ei pe teme mãrunte, insignifiante, dar, cînd va fi vorba de ceva important, vei aprecia eforturile ei de a fi corectã si capacitatea ei de a judeca nepãrtinitor, cîntãrind toate aspectele subiectului. Alte femei vor azvîrli în stînga si-n dreaptea opinii care reflectã, de fapt, firea lor, fãrã sã le pese prea mult de ce crezi tu sau de un rãspuns cinstit. Pentru o Balantã , opiniile personale nu existã . Pãrerea ta meritã tot atîta respect ca a ei pînã la luarea unei decizii finale, pe baza fisurilor din esafodajul argumentelor ei, al tãu si al tuturor filozofilor. Majoritatea venusienelor au o carierã , cãci le plac banii pentru cã îsi pot cumpãra lucruri frumoase cu ei. Nativa adorã hainele frumoase, parfumurile scumpe, muzica clasicã. In general, Balantele au nevoie de sume considerabile de bani pentru a se desprinde de sordida realitate înconjurãtoare, care le poate provoca o stare de rãu fizic si emotional. Dar mai existã un motiv pentru care tine sã munceascã si sã cîstige bani. Bãrbatul ei. Dacã exitã un lucru pe care femeia din Balantã îl pretuieste mai mult decît orice pe lumea asta este bãrbatul pe care a ales sã-l iubeascã, respecte si organizeze.

Detestã sã-si facã pasiente. Parteneriatul, atît în dragoste cît si în afaceri, constituie cea mai profundã nevoie a ei. Nu-i place sã lucreze singurã si e pur si simplu incapabilã sã trãiascã singurã. Pentru ea, mariajul e o firmã mixtã, iar regulile sînt la fel de inflexibile ca cele ale unei companii. Tu esti presedintele asociatiei si ti se acordã respectul cuvenit. Ea e sefa consiliului director si te va împiedica sã faci greseli, în felul ei feminin, protector. E fãcutã pentru munca în echipã. Va dori sã ia parte la cît mai multe dintre activitãtile si hobby-urile tale. Aceastã femeie e dispusã sã fie o gazdã perfectã pentru asociatii si prietenii tãi chiar si în lipsa ta, dar e suficient de femininã ca sã te sprijine si sã te urmeze cînd vrei sã-ti schimbi cariera, sã vã mutati în alt oras sau sã cultivi noi prieteni. Toate astea sînt domeniile în care tu decizi. Rolul ei este sã înlãture obstacolele din calea ta si ca sã se asigure cã nu strici ceva prin actiuni impulsive sau judecãti pripite. Eu,Balanta.  Adevãrata Balantã nu are de gînd sã fie un bolovan legat de gîtul sotului ei. Vrea doar sã înlãture toate stîncile din calea lui. La suprafatã nu e nici pe departe atît de dominatoare cum e în sinea ei, pentru cã ultimul lucru pe care si-l doreste e sã facã afirmatii categorice, care sã -ti dea ocazia sã dai vina pe ea mai tîrziu. In cele mai multe cazuri va avea mare grijã unde pãseste (exceptînd cazul cînd are un ascendent în Berbec si dacã esti însurat cu o astfel de femeie ai o mare problemã ).

Nativa tipicã a acestei zodii este o finã intelectualã si are o putere de analizã uluitoare, ceea ce poate fi de mare ajutor în rezolvarea problemelor tale de serviciu. Rareori permite emotiilor sã stea în calea luãrii unei decizii obiective si de obicei îti poate da sfaturi mai bune decît avocatul tãu. Mai mult decît atît, ea îti oferã aceste perle de întelepciune pe o tavã de argint, înconjurate de farmec si acoperite cu un învelis de sugestii amicale. Mîna ei de fier poartã o mãnusã din catifea moale si îti poate da ghiont ca sã te aducã pe calea cea bunã cu atîta delicatete încît vei jura cã schimbarea a fost ideea ta. Un bãrbat nãscut în zodia Berbecului, Scorpionului, Taurului sau Leului îsi va pune de obicei nevasta din Balantã pe un piedestal si o va idolatriza. Ceea ce e bine, pentru cã si ea îl idolatrizeazã. Cei care viziteazã cuibul unei Balante care si-a gãsit perechea potrivitã vor avea impresia cã se uitã la Adam si Eva înainte de aparitia sarpelui care a stricat totul. (Douã Balante cãsãtorite vor deveni invariabil ori porumbei mereu îndrãgostiti, ori adversari înversunati. Vor trece de la o extremã la alta).

Existã multe avantaje cînd locuiesti cu o femeie nãscutã în Balantã. Nu-ti va deschide niciodatã corespondenta. Pur si simplu nu i-ar trece prin cap sã fie atît de lipsitã de onoare. Niciodatã nu-ti va dezvãlui secretele de serviciu în fata prietenilor si nu te va face de rîs în fata sefului. Probabil cã-l va cuceri si pe el cu farmecul ei, cu acelasi surîs cu care ti-a topit inima cînd ai vãzut-o prima datã. Existã unele native influentate de pozitii negative ale lui Marte, care pot avea uneori emotii excesive, sau pot mînca si bea mai mult decît ar trebui, dar aceste cazuri sînt extrem de putine. Chiar dacã o Balantã se mai împiedicã uneori de propriile talere, mai devreme sau mai tîrziu va ajunge la acea stare de armonie paradisiacã. Vor exista momente cînd te vei întreba dacã e înger sau diavol, dar de cele mai multe ori, îngerii vor „lupta” în tabãra ei.Probabil cã nu vei avea a te plînge de lipsã de demonstratii  fizice ale iubirii ei pentru tine, pentru cã e sentimentalã ca dantela veche, dar si extrem de afectuoasã. Desi gîngurelile si alintãrile ei sînt sincere, acele priviri dulci, atingeri tandre, îmbrãtisãri calde si sãrutãri frecvente joacã si rolul de camuflaj pentru agresivitatea ei masculinã ascunsã .  

Locuinta voastrã s-ar putea sã arate ca o reclamã pentru mobilã sau covoare. Culorile se vor asorta, iar mobila va fi de bun gust. Tablourile vor fi drepte pe pereti, iar mesele vor fi de obicei servite la timp. In cazul celor mai multe venusiene poti sã te astepti si la servetele de damasc, tacîmuri argintate, flori pe masã, portelan, lumînãri, vin, muzicã lentã si un meniu echilibrat. Dacã mai pui la socotealã si mintea ei ascutitã si spiritul sclipitor, ce poti sã mai ceri? Pentru ea, „ocupatia” de femeie este o carierã pe viatã si e imposibil sã nu atingã perfectiunea la un moment dat. Latura ei masculinã te va deranja rareori, cu conditia sã nu fii unul dintre acei bãrbati imposibili care se cred Henric al VIII-lea si au pretentia ca femeile din viata lor sã se comporte ca niste consoarte supuse, îngrozite sã nu-si piardã capul dacã spun si altceva în afarã de „da” si „nu”. Consoarta ta din Balantã va spune cu sigurantã mai mult decît atît! Ei îi place sã vorbeascã. Dar e si un ascultãtor care te flateazã cu atentia acordatã cînd simti nevoia sã spui ce ai pe suflet. Aceastã femeie este si durã si moale în acelasi timp si nu orice femeie e capabilã de o asemenea performantã în echilibristicã. Comportamentul ei dulce si talentul de a-ti netezi cu blîndete fruntea încruntatã te poate face sã crezi cã e slabã si neajutoratã sau cã va fi panicatã si femininã cînd se va ivi o crizã. Te înseli amarnic. Acea adoratã creaturã micã si delicatã e nouã zeci la sutã fãcutã din otel curat. Nu e cazul sã rãmîi legat la ochi o viatã doar pentru cã nu ai vãzut ce zace în ea atunci, la început, cînd plãnuia cu siretenie sã te prindã în mreje în timpul acelor partide de sah pe care te tot lãsa sã le cîstigi. Deschide bine ochii la urmãtoarea urgentã familialã si vezi cine mentine, de fapt, totul si pe toti pe linia de plutire.  Adevãrul acesta nu trebuie sã te facã sã te simti mai putin bãrbat. Nimeni altcineva nu va sti cîtã nevoie ai de ajutorul ei la cîrmã cînd lucrurile devin furtunoase. Ea nu se va lãuda niciodatã cu asta. Fii recunoscãtor cã ai pe cine te baza. Si-apoi, aratã tare bine în blugii ãia pe care-i poartã la cumpãrãturi sau la picnic. E ceva normal ca femeile sã poarte pantaloni, atîta timp cît au destulã minte încît sã poarte mãtase la petreceri si dantelã în pat. Ea asa face. Una dintre cele mai valoroase calitãti ale ei este capacitatea de a-si ascunde inteligenta ascutitã sub o feminitate fãrã cusur.  

Copiii vor fi iubiti si îngrijiti cu tandrete de o mamã Balantã, dar, ca sã fim sinceri, se vor situa pe locul doi, la destul de mare distantã de tine, ocupantul incontestabil al primului loc în viata ei. Ei vor primi o portie mare din inima ei, dar nu le va permite niciodatã sã se atingã de acel colt pe care ti l-a dãruit tie înainte ca ei sã aparã. Dacã joaca lor îti deranjeazã odihna, poate fi foarte severã, iar dacã nu te vor asculta, ea se va înfuria mai rãu decît atunci cînd n-o ascultã pe ea. Cei mici vor fi drãgãlasi si curati în copilãrie si vor deveni adulti politicosi si ordonati, cu conditia sã nu-i rãsfeti tu, caz în care ea nu va interveni, cãci tu esti domnul si stãpînul castelului. Copiii nu vor fi niciodatã neglijati sau ignorati, dar adevãrul adevãrat este cã motivul pentru care a vrut sã devinã mamã a fost ca sã-ti poatã oferi astfel si mai multã fericire. Nu le va permite niciodatã sã fie nerespectuosi cu tine. Totusi, dacã devii cam prea despotic, le va oferi un umãr moale pe care sã plangã si chiar le va strecura în buzunar o ciocolatã fãrã stirea ta, atunci când vei pune piciorul în prag cu prea multã severitate. Da,eu sunt Balanta si asa e…
E adevãrat cã s-ar putea sã ciuguleascã dulciuri cam prea des si sã se îngrase. E posibil chiar sã stea prea mult prin oras, la dans, sau sã bea un pãhãrel în plus. Vor fi momente când va fi cam prea autoritarã si altele când te va scoate din minti cu vorbãria. Dar toate acestea se vor întâmpla numai când talerele balantei ei emotionale vor fi temporar dezechilibrate. Intotdeauna vor reveni la stadiul de echilibru perfect o datã depãsit momentul dificil, mai ales dacã îi oferi afectiunea si întelegerea necesarã ca armonia sã revinã în sufletul ei.
Care altã femeie mai poate arãta ca o printesã când o duci la bal si imediat dupã aceea sã-si lege sireturile la bocanci, sã-si tragã fermoarul la pufoaicã si sã te ajute sã tai busteni pentru semineu? Balanta are suficientã feminitate pentru primul caz si destulã putere pentru al doilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Translate »