Astrologie – Cauzele spirituale (karmice) ale bolilor

Starea de boala este mai mult decat durere fizica, disconfort si prilej de a cersi atentia altora pentru ceea ce ni se intampla. Orice afectiune fizica este un semnal de alarma ca ceva nu functioneaza corespunzator la nivel emotional si mental.

Boala descrie un dezechilibru aflat la un nivel mult mai subtil. Iar daca marele merit al astrologiei este acela de a ne ajuta sa intelegem de ce ni se intampla ceea ce ni se intampla, va invit sa exploram impreuna cauzele spirituale ale bolilor.

Prezentăm, în continuare, cauzele spirituale (sau karmice) ale principalelor boli cu corespondenţe astrologice.

Picioarele: reprezintă ancorarea , conexiunea cu Terra şi cu manifestarea; problemele la picioare simbolizează un refuz de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna în viaţă. Sunt analogice cu semnul Peştilor.

Gambele: reprezintă personalitatea, Eul inferior. Ele sunt în analogie cu semnul Vărsătorului. Gleznele reprezintă capacitatea de a lua noi direcţii.

Coapsele: reprezintă Eul superior, sufletul. Sunt în analogie cu semnul Săgetătorului. Sufletul simbolizează principiul unităţii şi nu există decât un os în coapsă: femurul. Dacă individul îşi rupe femurul, aceasta înseamnă că el nu şi-a ascultat fiinţa sa interioară, sufletul său.

Genunchii: simbolizează legătura între suflet şi personalitate şi calitatea acestei legături. Sunt în analogie cu Capricornul. O problemă la genunchi indică o îndepărtare de scopul său din această incarnare şi un refuz de a evolua.

Şoldurile: reprezintă utilizarea liberului arbitru, pentru a-şi găsi propria sa cale în planul material. Ele sunt în analogie cu semnul Săgetătorului. O problemă la şolduri subliniază o lipsă de utilizare a propriului liber arbitru şi faptul de a nu avea un scop în viaţă.

Bazinul: reprezintă aspectele creatoare şi procreatoare ale individului. El este în analogie cu Săgetătorul şi Scorpionul O problemă a bazinului subliniază că chakra-rădăcină nu funcţionează corect. în general, disfuncţia se datorează schemelor negative privind sexualitatea.

Spatele: blocajele în partea de jos a spatelui indică teama de viitor şi lipsa de susţinere financiară. Durerile sau blocajele în partea din mijloc a spatelui indică un sentiment de culpabilitate (la stânga: faţă de o femeie, la dreapta: faţă de un bărbat), dificultăţi de detaşare faţă de trecut. Durerile sau blocajele în partea de sus a spatelui indică neînţelegere de către anturaj, o lipsă de susţinere afectivă, impresia unor responsabilităţi prea grele pentru acel moment . O sciatică (analogie: Săgetător şi Saturn) indică teama de viitor şi de problemele băneşti, nesusţinere din partea anturajului.

Rinichii: reprezintă capacitatea de a exprima, de a exterioriza tot ceea ce este în sine. Cel ce nu-şi exprimă talentele, capacităţile, dorinţele sau credinţele sale, se expune la tulburări renale Tot ceea ce este reprimat sau refulat (chiar cunoştinţe) slăbesc rinichii. Ei sunt în analogie cu Balanţa.

Sistemul digestiv: stomacul reprezintă facultatea de a digera experienţele existenţei şi de a accepta cele învăţate. Resentimentul, aversiunea neliniştea sunt principalele cauze ale ulcerelor. Indigestiile, gazele, hiperaciditatea reprezintă resentimente, mânie refulată. Cauza acestora este făptui că individul se interferează cu scopul vieţii sale, că refuză să înţeleagă şi să meargă înainte, ceea ce împiedică sufletul său să progreseze. Stomacul este în analogie cu Cancerul şi Luna iar hrana – în analogie cu Luna şi Taurul. Ea permite asimilarea lecţiilor de viaţă. Intestinele reprezintă facultatea de a asimila experienţele vieţii şi în cazul existenţei unor probleme intestinale, mesajul constă în condamnarea refuzului de a înţelege unele lecţii de viaţă din punct de vedere evolutiv. Ele sunt în analogie cu Fecioara. Cei mai mulţi medici ştiu că, astăzi, cauza aparentă a cancerului vine din faptul că persoana a suferit un grav şoc emoţional, câţiva ani sau câteva luni înainte şi nu şi-a exteriorizat emoţiile la acea dată. Cancerul reprezintă o autodistrugere, ceea ce face vindecarea dificilă. Cauza spirituală a cancerului constă în faptul că individul nu a asimilat cel puţin jumătate din lecţiile karmice ce i-au fost propuse în această viaţă, refuzând astfel evoluţia (chiar dacă această atitudine este inconştientă). Cancerul este în analogie cu semnul Cancerului, dar şi cu Pluton, Saturn, Jupiter şi Neptun.

Pancreasul: are rolul de a echilibra contribuţia de glucoza („zahăr”) în sânge. Dacă individul consumă prea mult zahăr, aceasta provoacă dezordini în organismul său şi o hipersecreţie de insulina, care duce la hipoglicemie. Dacă pancreasul este slab din naştere, vine un moment când el nu mai poate furniza insulina şi de aici rezultă diabetul. Diabetul care se declară în copilărie sau în tinereţe este karmic: este datorat unei vieţi trecute în care individul nu şi-a refuzat nimic: excese senzuale, pasionale sau violenţe şi toate formele negative ale expresiei de sine. Datorită acestora, în viaţa actuală el se vede deasupra unei rigori extreme şi unei discipline severe, prin diabet. Diabetul declarat la maturitate sau la bătrâneţe va fi cauzat, mai curând, de problemele relaţionale ale pacientului cu partenerul său. Pancreasul este în analogie cu Săgetătorul şi cu astre ca Jupiter şi Soare.

Ficatul: este sediul celor mai negative emoţii (ură, mânie). Problemele de ficat vin, în general, _. dintr-o mânie îndreptată împotriva propriei persoane, disimulată într-o mânie faţă de altcineva, rezultat al unui conflict între suflet şi mental. Dacă la naştere ficatul este slab, aceasta arată că, într-o altă viaţă, a existat un dezacord între suflet şi mental (uneori chiar un dezechilibru psihic). Icterul ar avea această cauză. Dacă în viaţa actuală, individul suferă un prejudiciu şi el nu va şti să-l îndrepte, icterul poate să se declanşeze. Ficatul este legat de credinţă; credinţa în univers permite emoţiilor negative să curgă, pentru a curăţa ficatul. El este în analogie cu Săgetătorul şi cu Jupiter. Problemele cu vezica biliara arată-o îngustime de spirit.

Inima: este legată direct de chakra inimii, şi reprezintă contrapartea fizică a acesteia. Dacă nu-şi exprimă deschis sentimentele, individul îşi închide chakra inimii şi riscă să aibă probleme cardiace Datorită reprimării emoţiilor şi sentimentelor, multe persoane au probleme cardiace. Slăbiciunile cardiace congenitale semnifică acelaşi lucru, dar cu rădăcini într-o altă existenţă. Ele sunt în analogie cu Leul şi Soarele. Neregularitatea ritmului cardiac indică inconstanţă în manifestarea naturii sentimentale. Un atac cardiac arată că persoana nu transmite suficient energia iubirii. Ea va trebui să înveţe să-şi exprime şi să-şi manifeste iubirea în toate relaţiile sale.

Sângele: reprezintă energia şi simbolizează circulaţia emoţiilor şi a sentimentelor în corp. EI este în analogie cu Marte.

Hipertensiunea, în analogie cu Marte – Jupiter, subliniază o facultate de a iubi prea limitat şi o lipsă de compasiune. Persoana trebuie să-şi exprime iubirea pentru tot ceea ce întâlneşte şi pentru tot ceea ce vede.

Hipotensiunea în analogie cu Marte – Saturn arată, de asemenea, o iubire limitată, dar în sensul că această persoană a fost foarte negativă şi defetistă, necrezând în iubire; ea a avut antecedente, în viaţa actuală sau într-una anterioară, care au făcut-o să creadă că are dreptate.

Anemia, în analogie cu Marte, reprezintă o utilizare necorespunzătoare a oxigenului la nivelul globulelor roşii şi este consecinţa unui refuz de a-şi utiliza talentele în serviciul aproapelui său. Un anemic de un înalt nivel spiritual trebuie să accepte şi să-şi iubească semenii, să servească omenirea şi să devină un ghid spiritual.

Colesterolul crescut, în analogie cu Saturn, corespunde înăspririi naturii sentimentale, rigidităţii, durităţii persoanelor care-şi creează o carapace crezând că astfel se protejează. Individul va trebui să devină mai suplu, mai deschis, lăsând să curgă firesc emoţiile şi energia iubirii prin fiinţa sa. Pentru toate problemele Sângelui, este util un regim vegetarian.

Splina: reprezintă un „depozit” de sânge, deci de energie, fiind în analogie cu Marte. Problemele splinei arată o incapacitate de exprimare a iubirii sau o obsesie; în acest ultim caz, este necesară-o purificare prin eliminarea sentimentelor negative.

Sistemul respirator, plămânii: acrul conţinând energia (prana) intră în plămâni şi asigură funcţionarea corpului. Respiraţia este în analogie cu Gemenii şi cu planeta Mercur. Problemele respiratorii provin din refuzul de a exista, de a lăsa viaţa să intre în corp. De asemenea, ele pot fi rezultatul unei utilizări necorespunzătoare a energiei într-o existenţă precedentă (violenţă de exemplu). Tuberculoza arată că, într-o viaţă anterioară, persoana respectivă a trăit numai pentru valorile materiale.

Sistemul limfatic: este strâns legat de mental şi de facultăţile intelectuale (comunicaţie), reflexie, idei, gânduri, expresia de sine. El acţionează în analogie cu Gemenii, Fecioara şi Mercur. Bolile nervoase arată o utilizare defectuoasă a cunoştinţelor sau a calităţilor intelectuale, sau gânduri prea negative, în această viaţă sau într-una anterioară. Ele indică o utilizare prea dogmatică, prea critică şi prea rigidă a mentalului. Este necesar să se lucreze asupra toleranţei şi deschiderii spirituale.

Pielea: reprezintă un aspect structural, în analogie cu Saturn, şi unul estetic, în analogic cu Venus şi Balanţa. Problemele pielii subliniază teama individului de a se exprima total, de a fi el însuşi, de a se deschide complet. Psoriazisul şi alte boli de piele reprezintă lipsă de iubire pentru sine şi o restrângere a tot ceea ce viaţa îi oferă individului. Cauza karmică constă în cruzimea faţă de animale într-o precedentă existentă. în viaţa actuală, aceste persoane fie au teamă de aceste animale, fie le adoră. Alergiile provin adesea dintr-o defectuoasă utilizare a unei energii particulare sau sunt rezultatul unei experienţe traumatizante în această viaţă sau într-o existenţă anterioară (exemplu: alergie la pisică, deoarece în altă viaţă a fost devorat de o felină).

Autism: într-o existenţă anterioară, individul a manifestat un refuz al societăţii (mizantropie), ducând o viaţă marginală. Acum, singura soluţie este iubirea pe care apropiaţii săi trebuie să i-o dăruiască.

Alcoolism: implică probleme cu tatăl său; trebuie cultivată detaşarea faţă de acesta.

Tabagism: este legat frecvent de o problemă de înţărcare; va trebui cultivată detaşarea faţă de mama sa. în unele cazuri, poate fi legat de tatăl său.

Angina: reprezintă teama de a se exprima sau de a cere ceva părinţilor sau partenerului

Artrita: spirit prea critic şi rigid, rigiditate provenită din mental. Coma: fugă faţă de cineva sau de ceva. Conjunctivita: mânie neexprimată, frustrare.

Constipaţie: ataşament, posesivitate, refuz de a se debarasa de vechile scheme devenite inutile.

Diaree: teamă, refuz de a slăbi încordarea.

Herpes: culpabilitate sexuală, în analogie cu semnul Scorpionului.

Hemoroizi: teamă de a slăbi încordarea.

Insomnie: culpabilitate, în analogie cu semnul Peştilor.

Rău în mijloace de transport: teama de a pierde controlul; răul de mare în legătură cu teama de moarte.

Greaţa, vărsăturile: respingerea unei idei, a unei persoane sau a unei experienţe Pentru o femeie însărcinată, aceeaşi interpretare: nu a dorit cu adevărat să aibă copilul.

Prostata: problemele de prostată sunt legate de culpabilitatea sexuală sau de teama de a îmbătrâni.

Retenţie de apă: refuz de a slăbi încordarea.

Reumatisme: resentiment, slăbirea iubirii faţă de aproapele său, rigiditate, asprime.

Guturai: se declară într-o perioadă de contuzie a individului sau în urma unei temeri sau culpabilităţi. Nasul ce curge reprezintă lacrimi şi o purificare necesară. Nasul este în analogie cu Mercur şi Scorpionul El reprezintă intuiţia şi cunoaşterea de sine, fiind legat de chakra frontală

Tiroida: problemele de tiroidă subliniază faptul că persoana respectivă nu se poate exprima aşa cum doreşte şi poate încerca umilinţa. Este în analogie cu Mercur – Saturn.

Miopia: indică teama de viitor, şi faptul că, intr-o existenţă precedentă, individul nu a dorit să vadă, nici să-i ajute pe apropiaţii săi. Adesea, părinţii inspiră teamă copilului, ceea ce declanşează un proces retinier provocând puţin câte puţin miopia.

Zona – Zoster: indică teama de viitor, antrenând gânduri negative.

înălţime mică: într-o viaţă anterioară, individul nu a dat importanţă expresiei sufletului său sau a avut tendinţa de a se limita în mai multe domenii. Uneori, este o karmă rezultând dintr-o utilizare necorespunzătoare a forţei fizice (violenţa), într-o existenţă anterioară.

Dinţii: dificultăţi de a lua decizii.

Gâtul: orice problemă legată de gât corespunde temerii de a întreba şi de a se exprima sau chiar un blocaj al creativităţii inspirate.

Durerile de cap: rezistenţă la curentul vieţii sau la scopul încarnării sale sau la schimbare; uneori, autocritică şi denigrare de sine; lipsă de iubire de sine.

Ceafa înţepenită: refuzul de a se schimba, teama de noutate.

Urechile: problemele corespund refuzului de a înţelege ceva sau pe cineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Translate »