Barbatul…scorpion

Dacã esti îndrãgostitã de un bãrbat din Scorpion si cuvântul „pasiune” te înspãimântã, pune-ti pantofii de sport si rupe-o la fugã ca si cum te-ar urmãri King Kong. Nu vorbesc doar de pasiunea romanticã, desi aceasta e în capul listei. Mã refer si la pasiunea intensã manifestatã când e vorba de politicã, muncã, prietenie, religie, mâncare, rude, copii, haine, viatã, moarte si orice alt subiect îti vine în minte. Un astfel de bãrbat nu e tocmai ce-i trebuie sufletului tãu dacã îti repugnã excesele emotionale. Ia-o la fugã!
Dacã l-ai cunoscut recent pe plutonian ai sã spui cã am luat-o razna. Doar e atât de calm si echilibrat! Cum ar putea cineva care are în mod evident atât de mult autocontrol sã fie pasional, si încã periculos de mult? Simplu. Pentru cã acea suprafatã calmã e doar o cacialma. Inãuntru, pasiunile lui ard la fel de incandescent ca soba pe care ai pus mâna si te-ai fript când aveai trei sau patru ani si întindeai mânutele dupã lucruri interzise. Si acest bãrbat s-ar putea sã-ti fie interzis. Sub comportamentul lui înselãtor, controlat, el e încins la rosu. Nu pune mâna! Stii foarte bine cât dureazã sã se vindece o arsurã. 

Dupã aceastã experientã, s-ar putea sã te usture inima luni în sir, poate chiar ani, si trusele de prim ajutor nu-ti vor folosi la nimic. Asigurã-te mai întâi cã stii încotro te îndrepti si cu cine. Dacã zodia ta îti dã o fire imunã la foc, din azbest, atunci dã-i bãtaie si joacã-te cu dinamita. S-ar putea sã fii în stare sã tii flãcãrile sub control si sã te alegi cu un foc la care sã-ti încãlzesti inima tot restul vietii. Poate si tu ai aceeasi pasiune în tine. In acest caz, se pune doar problema intensitãtii cãldurii. Dacã flacãra din tine are termostat, ca sã o poti închide când a lui e la maxim, totul e în regulã. Sã zicem cã asa stau lucrurile. Fetele care sunt în pericol trebuie sã fi fugit deja la mare distantã. Intr-o zi îmi vor multumi, dupã ce se vor cãsãtori cu un bãrbat cumsecade din Balantã sau Rac. Cât despre voi, femeile care s-au analizat si se considerã în sigurantã într-o relatie cu un plutonian, hai sã vedem ce se ascunde în spatele privirii strãpungãtoare, hipnotice a Scorpionului. Putem fi aproape siguri cã ti-a fãcut deja o impresie. Fie te-a fãcut sã crezi cã e copilãros si drãgãlas, fie cã e rãutãcios si pasional. Problema e cã nu e nici una, nici alta. Sau, mai bine zis, e amândouã. S-o luãm de la capãt. Intr-un cuvânt, acest bãrbat e invincibil. Imediat sub rezerva lui înghetatã se aflã un cazan urias cu aburi fierbinti, care bolboroseste si suierã permanent. Dacã ai noroc, el va reusi sã tinã bine capacul pe acel cazan toatã viata, dar o jignire profundã poatã sã-l azvârle cât colo, într-o explozie strãlucitoare. E oarecum fascinant de urmãrit, dacã nu esti în calea furiei lui distrugãtoare. Dã-te deoparte dacã simti cã e pe cale sã se dezlãntuie si nu face nimic ca sã o provoci tu însãti. Te va nãuci cu trãsãturile lui îngemãnate: pasiunea si ratiunea. 

E maestru în amândouã: intelectul si emotiile îl conduc în egalã mãsurã. Scorpionul e mai mult decât inteligent. Dacã e un specimen foarte evoluat e si profund filosofic, preocupat de misterele existentei si se va apropia foarte mult de aflarea rãspunsurilor. Existã exemplare care pot duce vieti spartane, în camere nemobilate, refuzându-si orice confort din motive obscure, estetice, dar adevãrata naturã a semnului e senzualã. In mod normal, Scorpionul se înconjoarã cu lux. Va înclina spre excese în alimentatie, droguri, alcool si, mai mult ca sigur, dragoste. Idilele nu l-au speriat niciodatã, nu l-au uimit si nici nu l-au luat prin surprindere. Amorul l-a preocupat încã de când a învãtat sã meargã pe bicicletã. Desigur, e posibil sã fi cunoscut un nativ care aratã atât de inocent, are atâta farmec tineresc dezarmant si cãruia îi lipsesc manierismele seducãtoare evidente, încât te-a convins cã chestia cu pasiunea scorpioneascã e mult exageratã. S-ar putea chiar sã aibã pistrui si un sertar plin cu insigne de cercetas, primite pentru bunã purtare. Dar ia întreab-o pe sotia lui dacã sotul ei e plin de pasiune. Poate cã va reusi sã-si adune suficientã demnitate ca sã-ti rãspundã: „Nu e treaba ta!”, dar îsi va aminti cu sigurantã multe zile umplute cu tiradele lui înflãcãrate pe tema poluãrii, dresãrii câinelui, a drogurilor, a pãrului lung, a metodelor contraceptive si multe nopti de… mã rog, si multe nopti. Acest lucru va fi valabil chiar dacã sotul ei aratã ca Huckleberry Finn si nu aduce nici pe departe cu King Kong. Acesti bãrbati au un temperament exploziv, care poate provoca rãni atât de adânci încât sã nu se mai vindece toatã viata. Când Scorpionul îsi azvârle coada mortalã, întepãtura doare îngrozitor. Nu numai cã îi place sã câstige, dar el trebuie sã câstige. Ceva în el moare când pierde, chiar si în lucruri mãrunte si totusi, ciudat, dar acest bãrbat crede si practicã fair-play-ul. Ca si în cazul celorlalte emotii, dezamãgirea nu se vede niciodatã pe acele trãsãturi împietrite, iar reactiile lui sunt controlate cu severitate, inclusiv în domeniul legãturilor amoroase. Dacã are un motiv solid sã evite relatia, va arde pe dinãuntru, dar va proiecta o imagine de un calm glacial. De asemenea, e capabil si sã tortureze cu cruzime o fatã înainte sã se decidã sã o însface de pãr si sã o târascã în vizuina lui din junglã. Bineînteles, existã si plutonieni care vor face o cerere în cãsãtorie cu tandrete, lãsându-se în genunchi. Acestia se vor purta foarte corect si civilizat, chiar si fãrã sã fie supravegheati, dar nu te lãsa înselatã. E vorba doar de dorinta tipicã a nativului de a-si pãstra demnitatea cu orice pret. 

Reputatia ta trebuie sã fie impecabilã. Nu va accepta ridicolul sau vulgaritatea, în ciuda naturii lui erotice. El,zodia Scorpion. Bãrbatii din Scorpion pot avea fie o atitudine oripilatã, de predicatori, fatã de pãcat, ceea ce îi face sã poatã deveni lideri religiosi aproape fanatici, fie curiozitatea îi împinge sã pãtrunde în fiecare coltisor întunecat al misterului firii umane. Uneori, aceste douã atitudini se combinã, având ca rezultat ipocrizia, sau auto-amãgirea. Fiecare nativ este o lege în sine si nu îi pasã deloc ce gândesc altii despre el. I-ar plãcea sã fie respectat ca fiind un cetãtean de bazã, un stâlp al societãtii, dar dacã asta stã în calea vreuneia dintre ideile sau scopurile lui, atunci putin îi pasã de acest statut, iar bârfitorii n-au decât sã se ducã acolo unde domneste zeul Pluto. Nici una dintre deciziile lui majore nu e influentatã de opiniile prietenilor, rudelor, vecinilor sau dusmanilor. Imi pare rãu sã-ti dau vestea asta, dar nici mãcar tu nu ai nici o influentã. N-o lua încã la fugã. O asemenea superbã multumire de sine si sigurantã a scopului poate crea un spirit liber foarte atrãgãtor, care nu-si bate mereu capul cu ce spune lumea. Sunt sinceritatea, curajul si integritatea chiar de aruncat pe fereastrã? Poate cã în lumea contemporanã si-au pierdut putin din lustru, dar curãtã-le putin de praf si orice expert ti le va evalua ca fiind adevãrate si curate.E o experientã de neuitat sã vezi un Scorpion operând sub norul negru al adversitãtilor. în timp ce altii se dau cu capul de pereti, se jeluiesc, bombãne, el înfloreste în plinã fortã, scotându-si la ivealã tot curajul lui proverbial. Rareori îsi permite sã se lase luat de valul invidiei sau autocompãtimirii si nici nu crede cã viata îi datoreazã ceva. Iti dai seama cît timp ar pierde cu toate astea? In loc sã se bosumfle, rãnit, sau sã se înfurie cînd îl lovesc necazurile, el le înfruntã cu capul sus. Le înfrînge? Desigur! Doar asta a fost nãscut sã facã!

Existã un lucru putin cam înspãimîntãtor, care s-ar putea sã-ti cearã sã dai dovadã de ceva curaj. Scorpionii adorã misterele si nu poate sã dea peste unul fãrã sã îl rezolve în detaliu. Din moment ce misterul eternului feminin e cea mai puternicã ofensivã si defensivã a oricãrei fete, sã fii dezgolitã de acest mister te poate face sã te simti cam vulnerabilã. Nu vei mai avea nici un secret cînd va începe sã-ti sondeze mintea cu ochii aceia arzãtori si întrebãrile pãtrunzãtoare. Are standarde înalte si nu-si va alege cu usurintã prietenii. Vor trebui sã se ridice la înãltimea standardelor lui. Vorbim aici despre un gen rar si minunat de bãrbat, care e în stare sã stea la o bere cu alti bãrbati si sã glumeascã fãrã perdea, ca un elisabetan autentic, dupã care scoate la ivealã acea laturã profundã, misterioasã, a firii lui si se transformã într-un amant tandru si blînd. Ce altceva mai vrei de la un bãrbat? Supunere si tolernatã? Detasare si precautie? Nu e cinstit! Doar stiai de la început cã aceste calitãti îi cam lipsesc! El,zodia Scorpion. Uneori poate fi crud, din motivele lui, imposibil de ghicit si s-ar putea chiar sã dea dovadã de un umor sadic, atunci cînd te descrie prietenilor lui ca fiind grasã, bondoacã, scorpie sau obtuzã. Din punctul lui de vedere e o glumã intimã, între voi doi. Zîmbeste, chiar dacã-ti vine sã mori! Doar ai fost prevenitã cã Scorpionul se simte obligat sã-si ascundã motivele, iar aceastã tendintã nu e deloc diluatã de iubire. Ba, chiar s-ar putea sã fie intensificatã! Doar n-o sã-si expunã adevãratele sentimente în fata întregii lumi, ca un scolar vulnerabil, îndrãgostit lulea… Mai tîrziu, cînd veti fi singuri, îti va spune ce gîndeste cu adevãrat. Cãsãtoria îti va aduce o oarecare sigurantã, dar dacã îti face cîteva figuri plutoniene înainte de cununie s-ar putea sã te doarã si nici n-o sã ti se parã amuzant. Totusi, nici sã nu-ti treacã prin cap sã-i spui cã jocul lui aspru, autosuficient, de-a cine-are-nevoie-de-tine? te face sã-ti vinã sã te arunci de la etaj. Bãrabtul acestei zodii îti va spune pur si simplu cã n-ai decît sã sari. Poate cã o sã-ti ia ceva timp sã te adaptezi personalitãtii lui, dar în final te vei cãli. Dacã esti prea moale, vei fi tot timpul rãnitã alãturi de un Scorpion. Nu-l întreba niciodatã ce crede despre o rochie sau o tunsoare nouã, dacã nu esti pregãtitã sã fii întepatã cu acul adevãrului brutal. Cel putin esti sigurã cã afirmatiile lui pozitive sînt oneste si nu vopsite cu lacul flatãrii nesincere. Mai bine sã auzi din cînd în cînd cîte un „Arãti îngrozitor” sãnãtos, ca apoi sã fii rãsplãtitã cu cîte un „Esti foarte frumoasã, sã stii”, decît sã înghiti într-una remarci vagi precum -„Da, dragã, e foarte drãgutã, dulceatã. îhî, e perfect, iepuras” de la alti bãrbati. Nu crezi? Eu asa zic. Dar tu esti cea care trebuie sã se obisnuiascã cu asta.Cînd e vorba de gelozie, ai face bine sã pãsesti cu mare grijã pe teritoriul ãsta. Bãrbatul tãu poate erupe ca muntele vezuviu într-o zi proastã dacã se întîmplã sã clipesti accidental dintr-un ochi prin preajma unui bãrbat fiindcã ti-a intrat ceva în ochi, iar dacã îi dai vreodatã un motiv real sã fie suspicios, esti o femeie foarte curajoasã. In schimb, pune bine deoparte propria ta gelozie si uitã de ea. Nu ai sã-l impreisonezi nicicum dacã-l scalzi în lacrimi pline de repros sau incriminãri furioase. Indiferent cum s-ar purta, spune-ti în sinea ta: „Mã iubeste si nu va arunca niciodatã dragostea adevãratã pentru promiscuitatea fizicã. E loial legãturilor profunde, iar cu acele fete nu face decît sã-si practice arta hipnozei”. Spune-ti asta dimineata, la prînz si seara. Mai ales seara, cãci femeile îl vor gãsi irezistibil, dar nu uita cã, dacã cineva e destul de puternic încît sã reziste acestor tentatii continue si fluviului de flatãri acela e bãrbatul din Scorpion. 


Nu-i asa cã te simti mai bine? Probabil cã Scorpionul tãu va fi un tatã sever. Celor mici nu li se va ierta nici cea mai micã urmã de comportament frivol sau de lene. Ii va învãta sã respecte proprietatea altora, dar si sã se respecte pe ei însisi. Copiii nu prea vor avea ocazia sã îsi formeze un sistem fals de valori. Desi îi va iubi cu aceasi pasiune pe care o pune în tot ce face, nu va suporta prostiile. Ii va proteja cînd vor avea nevoie, dar cei mici vor întelege repede cã el asteaptã de la ei sã stea pe propriile lor picioare. Dacã vor împrumuta bani de la el, e în stare sã le perceapã dobîndã, dar e pentru binele lor. E posibil ca ei sã nu-si dea seama de asta pînã dupã disparitia lui, dar într-o zi tot vor învãta lectia pe care a vrut sã le-o dea. Majoritatea copiilor de Scorpioni îsi urãsc tatii toatã copilãria si adolescenta pentru autoritarismul lor strict si disciplina severã, dar cînd devin adulti îsi dau seama ce norocosi au fost sã beneficeze de îndrumarea lui fermã. Nici un alt tatã nu-si învatã copiii mai multe despre cum e viata, cu adevãrat. Deseori, progeniturile se vor bucura de umorul si blîndetea lui, dar tot nu va fi nici o îndoialã cine e seful. Va rîde si glumi cu ei, dîndu-le senzatia de libertate, dar granita va fi clar trasatã si cei mic vor sti sã nu o depãseascã. în ciuda resentimentelor fatã de atitudinea lui aproape militãreascã, copiii îi vor admira în tainã forta si vor încerca sã-l imite. Insã în unele cazuri, lucrurile stau exact pe dos. Un copil delicat se poate simti intimidat si amenintat permanent din cauza puterii Scorpionului si va deveni nevrotic si introvertit, temîndu-se sã nu stîrneascã nemultumirea tatãlui. Atunci trebuie sã-i amintesti cu tact si respect cã uneori blîndetea si afectiunea au rezultate mai bune decît comportamentul lui normal. Un bãrbat din Scorpion nu va permite niciodatã unei femei sã-i dicteze. Nici într-un milion de ani. El e bãrbatul, iar tu esti femeia si dacã ai dubii în privinta asta, te va pune la punct în asa fel încît nu vei mai uita niciodatã. Totusi, un sot plutonian cãsãtorit cu o femeie care-l întelege cu adevãrat va fi tandru, întelegãtor, atent, si-i va rãsplãti loialitatea cu acel gen de dragoste despre care majoritatea femeilor au auzit numai prin cãrti si la care viseazã. Nu va avea nici un rost sã încerci sã-i rezisti acestui bãrbat o datã ce flacãra s-a aprins si el a decis cã te vrea. Magnetismul Scorpionului e aproape tangibil. Dacã esti puternicã si rãbdãtoare, flãcãrile plutonianului nu te vor rãni. Fetele sînt complet depãsite dacã se bagã într-o relatie cu acest bãrbat. Lui îi trebuie o femeie viteazã, care sã zboare alãturi de el fãrã sã se prãbuseascã. Tine-te bine, oriunde te-ar duce, dar deschide bine ochii si vei vedea orizonturi pe care cei timizi nu le vor zãri niciodatã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Translate »