Barbatul ,,berbec,,


           Cine e creatura aceea care vorbeste la telefon? Sã fie un dinam electric? Sã fie o tortã, o pasãre, o explozie, sau Superman? Pãi, cam asa ceva. E un bãrbat din zodia Berbecului, ceea ce e cam acelasi lucru. Sã sperãm cã stiti exact ce vã doriti. Dacã vreti emotii, un bãrbat în zodia Berbecului vi le poate oferi din plin si nu veti avea parte de nici un moment plictisitor. Dar dacã vã doriti siguranta si stabilitatea unei iubiri calde, confortabile, ati gresit adresa. Berbecul vã poate coplesi acum cu ardoare plinã de pasiune, pentru ca în clipa urmãtoare sa fie la fel de glacial ca un urs polar. Dacã îl insultati sau dacã îsi pierde interesul pentru dvs., personalitatea lui caldã, impulsivã, guvernatã de Marte, va îngheta imediat. Ca sã-l „aprindeti” din nou va trebui, probabil, sã luati totul de la început. Bãrbatii din Berbec sunt un izvor nesecat de idei si energie creatoare. Probabil cã e greu sã tineti pasul cu el, dar ati face bine sã încercati din rãsputeri. Mãcar din punct de vedere intelectual. Berbecul are un talent deosebit sã lase în urmã „melcii”, fãrã sã mai arunce nici o privire peste umãr. Probabil cã va arãta si se va purta ca si când ar fi mai tânãr decât este, ceea ce e foarte încântãtor, dar atitudinea lui tinereascã se poate extinde pânã la latura mentalã si emotionalã a personalitãtii lui, iar maturizarea nu se va petrece prea devreme în viata unui bãrbat din Berbec. El nu are rãbdare cu cei care se miscã încet, e îndrãznet si plin de încredere în sine, întotdeauna cu un pas înaintea celorlalti si uneori chiar prea repezit. 

Poate fi plin de generozitate, oferind bucuros strãinilor atât timpul, cât si banii, întelegerea si bunurile sale. Însã poate fi si exasperant de intolerant, nesimtitor, egoist si pretentios atunci când dorintele sale nu sunt îndeplinite pe loc, sau când e obligat sã suporte anturajul unor persoane negative. Când e vorba de dragoste, nesãbuinta lui e uluitoare. E în stare sã se arunce cu capul înainte într-o relatie amoroasã, convins cã e singura iubire adevãratã din toate timpurile, cu exceptia, poate, a celei dintre Romeo si Julieta. Cînd „bibeloul de portelan” al amorului se sparge, Berbecul culege cu grijã toate cioburile si încearcã absolut toate modalitãtile care-i trec prin cap pentru a salva idila moartã. Dacã nu se mai poate face nimic, o va lua de la capãt cu o nouã Julietã si va fi ca si când s-ar îndrãgosti pentru prima datã în viata lui. Oricâte greseli amoroase ar face, bãrbatul din Berbec va fi mereu convins cã iubirea vietii lui, perechea lui de suflet îl asteaptã dupã urmãtorul vis. Dacã nu esti o femeie în zodia Scorpionului, bãrbatul din Berbec e visul oricãrei femei în ceea ce priveste pasiunea. E tot ce-ti poti dori. E atât de idealist si sensibil la sentimente, încât va stoarce dintr-o relatie toti fiorii, toate suspinele si culmile extazului posibile. Berbecii sunt incapabili sã pãstreze rezerva. Ei nu stiu sã meargã decât pânã la capãt si se dãruiesc total persoanei care îi pasioneazã în momentul respectiv. E posibil ca bãrbatul din viata ta sã fie unul dintre Berbecii ovini: tãcut si linistit. Nu te lãsa pãcãlitã. Tot Marte îl guverneazã. 

Când întâlnesti genul acesta, verificã registrele contabile ale afacerii sale si te vei convinge cã ai de-a face cu un Berbec adevãrat. Apoi stai de vorbã cu fostele iubite, care probabil cã-ti vor spune chicotind: „El? Timid? Retinut? Cred cã vorbesti despre altcineva!”. Acel comportament linistit e o mascã ce ascunde un suflet înflãcãrat si o capacitate de a lua decizii dure în plan profesional. Nici un alt semn zodiacal nu poate fi atât de fidel ca Berbecul, atunci când e cu adevãrat îndrãgostit de cineva alãturi de care vrea sã-si petreacã restul vietii. Onestitatea îl va împiedica sã te însele, iar idealismul îl va împiedica sã-si doreascã asta. Promiscuitatea, sau chiar flirturile nevinovate, nu fac parte dintre obiceiurile bãrbatului Berbec atunci când e implicat din toatã inima într-o relatie. El cautã o iubire ca-n povesti, iar în povesti atitudinea fatã de dragoste si sex nu e niciodatã usuraticã. Celelalte femei din viata lui fac parte din categoria Î.A.T. (înainte sã apari tu). Desigur, trebuie sã fii cu ochii în patru la posibilitãtile viitoare, cãci, oricât de sincer e actualul lui devotament fatã de tine, nevoia lui de romantism e atât de puternicã, încât e capabil sã înceapã sã-l caute în alte pãrti dacã nu-i mentii permanent iluziile. În clipa în care iubirea voastrã îsi pierde parfumul idilic, el e pe cale sã se abatã de la calea cea dreaptã. 

În caz cã nu stiti despre ce vorbesc, pentru el ideea de dragoste ca-n povesti nu include mersul la culcare alãturi de o femeie care are prisnite cu spirt pe piept, ca sã-i usureze tusea. Nici sã te vadã fãcându-ti toaleta intimã, pilindu-ti unghiile, vopsindu-ti pãrul, jupuindu-ti pielea arsã de soare sau certându-te ore în sir cu mama ta la telefon. În mintea lui, chestiile astea nu prea se potrivesc cu o printesã din basme. Când vrea sã te trezeascã cu un sãrut, îi cam piere impresia cã e Printul Fermecat dacã tu sforãi sau urli la el sã te lase sã dormi. Trebuie sã fii pregãtitã sã-l întâmpini în fiecare dimineatã cu ochii umeziti de roua somnului si respiratia tãiatã la vederea frumosului lui chip asezat pe pernã lângã al tãu. Ai grijã sã-i spui asta! Bãrbatii din zodia Berbecului ale cãror iubite neglijeazã aspectul romantic sunt initial distrusi, apoi se înfurie, apoi pleacã în cãutarea unei printese care sã nu sforãie. Din punctul lui de vedere, asta nu înseamnã cã el e necinstit. Nu el a încãlcat o promisiune, tu ai fãcut asta. L-ai fãcut sã creadã cã esti o privighetoare adorabilã, scotând triluri în lumina lunii, iar acum descoperã cã esti o cotofanã trãncãnitoare. De câte ori te atinge, aceastã descoperire îl va coborî din sferele sale cu coruri îngeresti si sunete de clopote ceresti. La urma urmelor, cum sã audã, omul, muzica estrelor, când tu zbieri la el cã s-a întors acasã dupã miezul noptii a doua searã la rând? (Ceea ce e adevãrat, desigur, dar cine esti tu de-ti închipui cã-i poti dicta fiecare miscare? Cãsnicia nu e o închisoare, iar tu nu esti gardianul lui , cam asta e atitudinea). Dacã înveti sã bati ingenuu din gene si sã îl privesti topitã de amor, va sta bucuros cu tine si de dragul tãu va ignora toate celelalte femei de pe pãmânt. Este foarte putin probabil ca Berbecul sã se implice într-o relatie fizicã cu mai mult de o femeie, pentru cã infidelitatea sexualã nu se potriveste imaginii iubirii unice si adevãrate, pe care o are în minte (cu exceptia celor cu ascendent în Gemeni sau afectati la nastere de planeta Venus). Decizia de a o rupe cu vechea iubire va fi fãcutã cu mult timp înainte de a deveni prea implicat în relatia cu noua iubire, deci vei avea destule semnale de avertizare. Berbecul nu poate mima pasiunea, dacã nu o mai simte. Ca sã-l tii, nu fi plicticoasã, negativistã sau prea timidã. Ideal ar fi sã fii o combinatie de Grace Kelly, Ursula Andress, Marie Curie si regina Victoria. 

E un adevãrat tur de fortã sã-l convingi cã esti superioarã tuturor celorlalte femei, dar dacã reusesti s-o faci, îti va fi cu desãvârsire fidel. Dupã o separare, dacã îl prinzi în dispozitia necesarã, i-ai putea reaprinde pasiunea dacã te porti ca si cum abia v-ati cunoscut. Va trebui sã faci pe inaccesibila, pentru cã el adorã provocãrile. Dacã îti trece prin cap sã te joci cu el flirtând cu altii, las-o baltã! Îl poti pierde cu o singurã soaptã sau o simplã privire intimã aruncatã altui bãrbat. El insistã sã fie primul în toate, inclusiv în inima ta. Bãrbatul Berbec e extrem de posesiv si gelos si, ce e mai rãu, nu îti va acorda niciodatã încrederea oarbã pe care el o asteaptã din partea ta. Va trebui sã întelegi cã discutiile animate pe care le poartã cu alte femei sunt  complet inocente, cãci va pretinde toatã libertatea de a avea contacte sociale pe care ti-o refuzã tie, si mai mult decât atât. Iubitul tãu de sub semnul lui Marte te va cimenta pe un piedestal si se va astepta ca tu sã stai cuminte acolo. Sã nu misti nici un degetel! Nici mãcar sã nu pari cã ai vrea sã o faci! Berbecul mascul e un rebel din nastere. Adorã sã sfideze autoritatea si crede cã e mai destept decât toti ceilalti. Tot ce se poate, dar oamenilor nu prea le place sã li se scoatã ochii cu asta. Din cauza superioritãtii afisate ostentativ, are toate sansele sã o ia de multe ori în barbã, iar superiorii îi vor da numeroase si dureroase lectii de modestie din cauza refuzului de a se supune. În aceste momente tu vei fi favorizatã, cãci va da fuga la tine ca sã-i pansezi ego-ul rãnit. Astfel, vei afla cã sub fatada lui agresivã, stãpânã pe sine, zace un complex de inferioritate pe care nu l-ar recunoaste nici mort. Sã nu faci niciodatã greseala sã te declari de acord cu inamicul lui din acel moment si nici sã nu încerci sã fii corectã si sã privesti controversa din toate unghiurile. 

Trebuie sã iubesti ce iubeste el si sã urãsti ce urãste el. Dacã nu poti respecta codul acesta, gãseste-ti alt bãrbat. El,Berbec. Firea Berbecului e lipsitã de ascunzisuri si subtilitãti, asa cã nu va fi deloc greu de spus când un astfel de bãrbat a pus punct unei relatii. Rãceala si plictiseala din vocea si comportamentul lui vor fi fãrã echivoc si vor fi, de obicei, acompaniate de o declaratie deschisã, care va clarifica si mai bine totul. Pe de altã parte, o explozie de furie devastatoare e mai putin gravã, cãci aratã cã nemultumirea lui e, probabil, trecãtoare, iar iubirea poate fi salvatã. Bãrbatilor din Berbec nu le plac jocurile.  Când a gãsit iubirea nu va pierde timpul, dar ai grijã sã-l lasi pe el sã o declare. Nu-l „vâna”, nu-i telefona des, nu-i arãta deschis cât de îndrãgostitã esti si nu-ti declara sentimentele decât atunci când esti absolut sigurã cã sunt împãrtãsite. Nu existã cale mai rapidã de a-l pierde decât sã faci prima miscare. Dacã nu-i dai voie sã preia conducerea îsi va pierde interesul atât de repede, cã nu vei pricepe ce s-a întâmplat. Însã, o datã închegatã relatia, nu fi prea distantã, cãci va cãuta în altã parte atentia de care are nevoie. Nu fugi de el si nu fugi dupã el. Trebuie sã-l tii în prizã, chiar si atunci când esti a lui, dar în acelasi timp are nevoie sã-l asiguri cã îl iubesti orice ar face. Învatã sã faci aceastã echilibristicã delicatã între interesul afectuos si detasarea distantã sau învatã sã trãiesti fãrã bãrbatul Berbec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Translate »